23 Temmuz 2022 Cumartesi

Kayısı Pestili Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 kilo kayısı
  • 4 su bardağı  su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

    Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları yıkayıp ayıklayalım.
  • Tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ilave edip pişirelim. 20 dk kadar piştikten sonra blendir ile püre haline getirelim.
  • Üzerine şeker ilave edip karıştıralım.
  • Nişastaya yarım çay bardağı su ilave edip iyice karıştıralım ve tencereye ilave edip tekrar blendir ile karıştıralım.
  • 5 dk da bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  • Ilımaya yakın fırın kağıdını fırın tepsisine koyup üzerine kayısı pestilini döküp yayalım.
  • Bir tepsiye 4 su bardağı kadar ayarlayıp dökün.
  • İnce isteyen daha az biraz kalın isteyen biraz daha fazla dökebilir.
  • Ardından güneş gören bir yere koyup kuruması takip edin.
  • Kağıttan çok kolay bir şekilde çıkıyor.
  • Beze döküp kurutabilirsinizde. Size kalmış. Ardindan içine ceviz fındık fıstık ve dilerseniz içine koyup sarıp kesin. Ben kayısı çekirdeği koydum. Tabi kayısı çekirdeği tatlı ise.
  • Kışın çayın yanında güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder