Malzemeler
- 1 kg kayısı
- 8 su bardağı su (1600 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Ev yapımı kayısı suyu için öncelikle kayısıları ortadan keselim ve çekirdeklerini çıkartalım.
- Ardından kayısıları ocağa aldığımız tencereye alalım, üzerine şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve 40-45 dakika kadar kaynatalım.
- Kayısılar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve blenderdan geçirelim. Üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımı ile alalım.
- Kayısı sularımızı kavanozlara dolduralım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra servis bardaklarımıza buz küplerini alalım.
- Kayısı sularımızı bardaklarımıza doldurarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder