26 Temmuz 2022 Salı

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 



Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesler haşlandıktan sonra soğumaya alınır küçük küçük doğranır.
  • O sırada tavada harç için sıvı yağ ve soğan kavrulur isteğe bağlı biraz salça konulabilir.
  • Sonra patatesler eklenir ezilerek karıştırılır.
  • Nane karabiber tuz eklenir isterseniz başka baharatlar da ekleyip karıştırabilirsiniz.
  • Yufka için sirke un ve yağ karıştırılarak sos çırpılır.
  • Yufka büyük bir alana serilir yarısına karışımdan dağıtılır ve diğer yarısı üstüne kapatılarak 2 kat elde edilir 6 eşit parçaya bölünerek harç konulup sarılır.
  • Diğer yufkalarda aynı şekilde sarılarak tepsiye dizilir.
  • Üstüne yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden 180 derece de ısıttığım fırında alt üst ayarında pişirdim çıtır çıtır nefis bir tarif 🎈 afiyet olsun 💜

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder