Malzemeler
Alt taban için;
- 6 yemek kaşığı badem unu
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı kenevir tohumu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- Bebek ıspanak
- Lor peyniri
- Mozeralla peyniri
- Baharat (Tuz ve sumak)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, alt tabanı hazırlıyoruz ve tüm malzemeleri bir kaba koyup, bir güzel karıştırıyoruz. Sonra tart kabına koyup, el yardımı ile bir güzel kaba yayıyoruz.
- 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz (Üzeri için hazırlanmış olan tart hamurundan az birşey ayırıyoruz)
- Fırında alt taban pisine kadar üst harcını hazırlıyoruz (Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz)
- Sonra fırından çıkarttığımız tart hamurun üzerine döküp, kenara üstünü süslemek için ayırdığımız tart hamurunu koyun.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder