20 Temmuz 2022 Çarşamba

Ketojenik Ispanaklı Tart Tarifi

 

Malzemeler

Alt taban için;

  • 6 yemek kaşığı badem unu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı kenevir tohumu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Bebek ıspanak
  • Lor peyniri
  • Mozeralla peyniri
  • Baharat (Tuz ve sumak)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, alt tabanı hazırlıyoruz ve tüm malzemeleri bir kaba koyup, bir güzel karıştırıyoruz. Sonra tart kabına koyup, el yardımı ile bir güzel kaba yayıyoruz.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz (Üzeri için hazırlanmış olan tart hamurundan az birşey ayırıyoruz)
  • Fırında alt taban pisine kadar üst harcını hazırlıyoruz (Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz)
  • Sonra fırından çıkarttığımız tart hamurun üzerine döküp, kenara üstünü süslemek için ayırdığımız tart hamurunu koyun.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder