Malzemeler
- 6 adet yufka
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket yemeklik krema
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Klasik çay bardağı)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörek otu
- 1 kg patates
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Önce içi için patateslerimizin kabuğunu soyup tuzlu suda haşlayalım. Pişen patateslerimizi pürüzsüz bir şekilde sıcakken ezelim.
- Tencereye küp küp doğranmış soğanlarımızı ve yağı koyup tuzunu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ocağı kapattıktan sonra kavrulan soğanlara kırmızı toz biber ekleyip karıştırılalım. Püre haline getirilmiş patateslerin üzerine döküp karıştıralım.
- Soğuması için biraz bekleyelim.
- Derince bir kaseye maden suyunu,kremayı,sıvı yağı koyup iyice karıştıralım.
- Birtane yufkamızın üzerine bir kepçe sos dökelim. Fırçayla her tarafına sürelim. Daha sonra ikinci yufkayı da sosladığımız yufkanın üstüne koyup onuda bir kepçe sos döküp fırça yardımı ile her tarafına sürelim.
- Önce üçgen şeklinde dört parçaya keselim. Daha sonra bir dört parçaya daha keselim. Kenarlarına patatesli harcımızdan koyup sigara böreği gibi saralım.
- Sosunu emmesi için tepsiye dizelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra 10 dk kadar bekletelim.
- Bu arada börekleri bulamak için sosunu da hazırlayalım. Derince bir kabın içine sıvı yağ ve suyu koyalım. Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım
- . Börekleri bu sosa bandırıp yağladığımız tepsiye dizelim. İsterseniz 2 tepsi olarak hazırlayabilirsiniz. Ben enerji tasarrufu için tek tepsilik hazırladım.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp susam çörek otu seepiştirelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra ayranla veya çayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Börekleri yaptıktan sonra bulamak için;
Üstüne sürmek için;
İçi için;
Not: İstediğiniz herhangi bir içlede yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder