13 Temmuz 2022 Çarşamba

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo patlıcan

Köftesi için:

  • 750 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Domates
  • Sivri biber
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında patlıcan kebabı için öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyalım ve 1’er parmak kalınlığında dilimleyelim.
  • Dilimlediğimiz patlıcanları içi su dolu geniş bir kaseye alalım. Üzerine tuz ekledikten sonra yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekletelim. Bu işlem patlıcanlarının acısının çıkmasını sağlayacaktır.
  • Ardından patlıcanları bir kağıt havlunun üzerine alarak güzelce kurutalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve kuruladığımız patlıcanları tavaya alıp çevirerek kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
  • Köfte harcımız için  kıymayı uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine yumurta, rendelenmiş  soğan, ince kıyılmış maydanoz,  ezilmiş sarımsak, kimyon,  karabiber, pulbiber ve tuz ilave edelim.
  • Tüm malzemeyi elimizle karıştırarak köfte harcımızı yoğuralım.
  • Köfte harcımızdan parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp şekillendirelim.
  • Hazırladığımız köfteleri de ayrı bir tabağa dizelim.
  • Yemeğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına  domates salçası ve tuz alalım.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek salçayı çözdürelim.
  • 2 patlıcan bir köfte olacak şekilde patlıcanları tepsiye dizelim.
  • Patlıcanları ve köfteleri dizdikten sonra tepsinin ortasına domateslerimizi de yerleştirelim ve yine tepsinin kenarlarına istediğimiz yere biberlerimizi de yerleştirelim.
  • Son olarak hazırladığımız salçalı sosu tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
  • 170 derece ısıttığımız fırında yemeğimizi güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 60 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder