Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo patlıcan
Köftesi için:
- 750 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Domates
- Sivri biber
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında patlıcan kebabı için öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyalım ve 1’er parmak kalınlığında dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz patlıcanları içi su dolu geniş bir kaseye alalım. Üzerine tuz ekledikten sonra yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekletelim. Bu işlem patlıcanlarının acısının çıkmasını sağlayacaktır.
- Ardından patlıcanları bir kağıt havlunun üzerine alarak güzelce kurutalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve kuruladığımız patlıcanları tavaya alıp çevirerek kızartalım.
- Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
- Köfte harcımız için kıymayı uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edelim.
- Tüm malzemeyi elimizle karıştırarak köfte harcımızı yoğuralım.
- Köfte harcımızdan parçalar kopararak elimizde yuvarlayıp şekillendirelim.
- Hazırladığımız köfteleri de ayrı bir tabağa dizelim.
- Yemeğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına domates salçası ve tuz alalım.
- Sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek salçayı çözdürelim.
- 2 patlıcan bir köfte olacak şekilde patlıcanları tepsiye dizelim.
- Patlıcanları ve köfteleri dizdikten sonra tepsinin ortasına domateslerimizi de yerleştirelim ve yine tepsinin kenarlarına istediğimiz yere biberlerimizi de yerleştirelim.
- Son olarak hazırladığımız salçalı sosu tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
- 170 derece ısıttığımız fırında yemeğimizi güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 60 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder