Malzemeler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
İçi için;
- Sucuk
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz, pul biber, kekik
- Kaşar peyniri rendesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada pişirmek için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kreplerimizi hazırlıyoruz. Malzemelerimizin hepsini bir çarpıcıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Krep tavamıza 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyup peçetelik her yerine yayıyoruz.
- Karışımımızdan bir kepçe ekleyip arkalı önlü pişiriyoruz.
- İç harcı için bütün malzemeleri minik minik doğruyoruz.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavaya bütün malzemeleri koyup pişiriyoruz.
- Kreplerimizden 1 tane alıp iç harcımızdan koyuyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip kare şeklinde katlıyoruz.
- Bütün krepleri bu şekilde yapıyoruz.
- Krep tavamıza tereyağ ekleyip eritiyoruz ve kreplerimizi arkalı önlü tekrar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder