Kruvasan Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 5 su bardağı elenmiş un
Bezelerin arasına sürmek için;
- 3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağ
İçi için;
- Çökelek ya da lor peynir
Kruvasan Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içine; ılık su, şeker ve maya konulur ve ağzı kapatılıp, beş dakika ön mayalanma yapılır. Sonrasında diğer malzemeler konur.
- En son kontrollü bir şekilde un ilave edilir ve ele yapışan yumuşacık bir hamur haline getirene kadar güzelce yoğrulur.
- Hamurun ağzı streçle kapatılıp, 45 dakika mayalandırılır.
- Sonrasında masanın üstü yağlanıp hamur boşaltılır ve portakal büyüklüğünde on parçaya bölünür. Parçaların herbirine tereyağ sürülüp tabak büyüklüğünde açılır. Üst üste konur ve buzdolabında açık şekilde yarım saat dinlendirilir.
- Dolaptan çıkan hamur yağlanmış masanın üzerinde önce elle açılır, merdaneyle biraz daha inceltilir. Üçgen şeklinde uzun parçalar kesilir. Uçlarına çökelek veya lor peyniri konur, rulo şeklinde sarılır ve fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder