17 Temmuz 2022 Pazar

Lotuslu Yaş Pasta Tarifi

 

Lotuslu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 1 paket kabartma tozunu 16 gram
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü )
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un 200ml ölçü

Ara katlarına eklemek için;

  • Lotus kremasıÜzerini kapatmak için;
    • 1 paket bisküvin yarısını rondodan geçirilmiş

    Kreması için;

    • 4 paket krema 800 gram
    • 1 paket maskarpone
    • 200 gram labne
    • 5 paket krema sertleştirici
    • 2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
    • 3 yemek kaşığı lotus kreması

      Lotuslu Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kremanın yapılışı için; öncelikle kremayı ve 3 tane krema sertleştiriciyi koyulaşıncaya kadar çırpalım.
    • Koyulaşan kremanın içine maskarponeyi ve labneyi ,pudra şekerini ve 2 krema sertleştirici ve lotuskremasını ekleyin tekrar karıştırın kremanız hazır. Üzerine dekor için 4 yemek kaşığı ayırın.
    • Pandispanyanın yapılışı için; karışma kabına yumurtayı ve şeri alın köpürene kadar çırpın daha sonra üzerine suyu ekleyin karıştırın unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin karıştırın.
    • Yağlanmış 26 cm yuvarlak fırın kalıbına dökün bir kere vurun havası çıksın önceden ısıttığınız 175 dereceli fırına pişmeye bırakın 45 dakika sonra fırını kapatın beş dakika fırından çıkarın.
    • Pandispanyanız soğuduktan sonra üç eşit parçaya ortadan kesin ben iple kestim servis kalıbına yerleştirin iki kaşık lotus kremesı gezdirin.
    • Daha sonra kremadan ekleyin spatulayla düzeltin tekrar ikinci katında aynı şekil yapın kremayı eşit miktarda sürün ki üzerine de yetsin. Son katıda kapatın düzeltin buzdolabında bir gece bekletin.
    • Daha sonra rondodan çektiğimiz lotuslu pastanın her yerini kaplayın bol bol dökün üzerini elinizle hafif bastırarak düzeltin.
    • Daha sonra ayırdığımız kıremayı sıkma torbasıyla pastanın üzerine sırasıyla sıkın şekilde göründüğü gibi daha sonra çilekle lotus bisküviyle süsleyin.
    • En sonuna kremadan kaşıkla üzerine hafif gezdirin pastanız bitmiştir. Afiyet olsun diyorum.
    • Not: Lotus kreması koyu olduğu için sıcak suda 5 dakika bekletin açılsın sonra kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder