Kışlık Asma Yaprağı Tarifi İçin Malzemeler
- Asma yaprağı 2-3kilo
- Tuz
- Nane
- Sıcak ve soğuk su
- Bir kaç cam kavanoz veya plastik şişe
Kışlık Asma Yaprağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yaprakları parlak tarafı aşağı gelecek şekilde koyun.
- Sonra üzerine biraz tuz serpip, sıcak suyu üzerine ekleyin (Su üzerine çıkana kadar olsun) ve yaprakların üzerine bir kapak koyup, 3-4 saat bekletin.
- Sonra 3 er tane alıp sarma sarar gibi sarin amma dikkat edin parlak tarafı içte kalsın.
- Sonra çam kavanozlara dikey şekilde dizin. Üzerine nane ve 1tatlı kaşığı tuz ekleyin (Kavanoz ölçüsüne göre tuzun miktarı değişir 1 kiloluk kavanoza 1 yemek kaşığı tuz olması gerek).
- En son üzerine soğuk su ekleyip ağzını kapatın. Böylece kısa kadar kalır ve kışın açıp sarma yapabilirsiniz.
Not: Plastik şişeyede aynı şekilde sarin ve şişenin içine atın şişe doldukça plastik şişeyi yere yavaş yavaş vurun böylece yapraklar aşağı iner ve yer açılır şişe dolduktan sora tuzunu suyunu ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder