Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 adet ince doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Toz biber
- Kimyon
- İsot
- Limon
- Nar ekşisi
Arzuya göre
- Yeşil nane
- Salatalık
- Maydanoz
- Marul
- Yeşil soğan
- 2 diş sarımsak(ayrı bir lezzet veriyor)
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kap içerisine bulguru koyalım, üzerine sıcak suyu ve domatesi ekleyip karıştıralım ve şişmesi için kenara alalım.
- Kuru soğanları yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Pişen soğan ve salçaya baharatlarıda ekleyip ocaktan alalım.
- Bu arada koymak istediğimiz yeşillikleri doğrayalım. (taze soğan, maydanoz, nane, marul, salatalık).
- Salçalı soğanı şişmiş olan bulgurumza ekleyip elimizle güzelce yoğuralım.
- Yeşillikleride ekleyip güzelce karıştıralım.
- Son olarak limon suyu ve nar ekşisi ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder