12 Temmuz 2022 Salı

Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi

 

Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo salatalık
  • 250 gram kırmızı biber
  • 250 gram jelepeno biber
  • 3 baş sarımsak
  • Het bir kavanoz için 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Her bir kavanoz için 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Har bir kavanoz için bir çay kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

    Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım acı biberler için eldiven takalımki acılıktan ellerimiz etkilenmesin.
  • Hepsini doğrayıp uygun bir kaba alalım karıştıralım sarımsaklarımızı temizleyip doğrayalım .
  • Kavanozlarımız ı önceden çok iyi yıkayıp kurulayalım ve kapaklarımızda yeni olmalı.
  • Kavanozlara önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi ,bütün kavanozlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Her bir kavanoza bir çorba kaşığı kaya tuzu ,daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim.
  • Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım .
  • Büyük bir bıçakla kavanozun iki tarafına kontrol edelim.
  • Boşluk varsa tekrar kaynamış su ekleyip kapaklarımızı sıkıca kapatıp kavanozumuzu sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim.
  • Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz.
  • Not; kapaklarınız ve kavanozlarınız sağlam olduğuna dikkat edin deneyecek olan herkese afiyet olsun turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder