9 Temmuz 2022 Cumartesi

Kıyma Kavurma Tarifi

 

Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
  • Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
  • Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında  domates salçası, biber salçası,  pul biber, karabiber, kimyon ve  tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım. Servis tabaklarına  paylaştırarak veya tavayla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder