Kıymalı Kremalı Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tagliatelle makarna
- Su
- 2 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 175 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 (çeyrek) su bardağı makarna suyu
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Kıymalı Kremalı Tagliatelle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlamak için derin bir tencerede suyu kaynatın.
- Kaynar suya tuz ve makarnayı ilave edin. Al dente, yani makarna dişe gelecek şekilde haşlayın. Suyundan 1/4 su bardağı ayırıp, makarnaları süzerek kenara alın.
- Aynı tencereye ayçiçek yağı ve tereyağını alın.
- Küçük ve incecik doğranmış soğan ile biberleri ekleyerek soteleyin.
- Kıymayı ekleyip sotelemeye devam edin.
- Rendelenmiş 2 adet domates, domates salçası ve ayırdığımız makarna suyunu ilave edip biraz kaynatın.
- Krema, tuz ve baharatları ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın.
- Makarnaları tencereye alıp güzelce karıştırın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder