6 Temmuz 2022 Çarşamba

Fırında Kıymalı Kremalı Karnabahar Tarifi

 



Fırında Kıymalı Kremalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

Karnabahar için:

  • 200ml sıvı krema
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 2 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
  • Pul biber, tuz ve karabiber
  • Kıyma için:

    • 1 kilo dana kıyma
    • 1 adet büyük soğan
    • 1 büyük kapya biber
    • 1 büyük yeşil biber
    • 1 domates
    • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • Karabiber, pulbiber ve tuz

    Beşamel sosu için:

    • 3.5 su bardağı soğuk süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz, muskat ve karabiber

    Üzeri için:

    • Kaşar peyniri

      Fırında Kıymalı Kremalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Karnabahar hafif yumuşayana kadar haşlanır üzerine 200ml krema dökülür ve 5 dakika haşlamaya devam edilir. Suyu süzülür.
    • Fırın kabına alınır ve ezilir.
    • Üzerine damak zevkinize göre baharatlar ve kaşar peyniri eklenir. Karıştırıp güzelce fırın kabına yayılır.
    • Tavanın içerisine sıvı yağ koyulur.
    • Kıymayı ekleyip kavrulur.
    • Ardından yemeklik doğrayıp soğan eklenir biraz daha kavrulur.
    • Yemeklik doğranmış kapya biber ve yeşil biber tereyağ eklenir, az daha soteledikten sonra baharatlar salçalar ve kabuğu soyulmuş küp küp doğradığımız domates eklenir.
    • En son su eklenir ve kapağı kapalı az daha pişirilir sonra ocaktan alınır.
    • Karnabaharın üzerine yayılır.
    • Tavada tereyağ eritilir. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
    • Süt eklenir ve aynı anda karıştırılır topaklanmaması için koyu kıvam alana kadar.
    • Tuz karabiber ve muskat eklenir.
    • Sos kıymanın üzerine dökülür ve heryerini kaplayacak şekilde yayılır.
    • En son üzerine kaşar peyniri serpilir.
    • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 derecede kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar fırınlanır.💖affiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder