Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (İstediğiniz çeşit)
- 200-250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yeterince tuz
Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya tereyağ koyup, eritelim, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, biraz kavuralım. Rendelenmiş sarımsağı, küçük doğranmış biberi ilave edip, kavuralım.
- Kıymayı ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim, küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip, bir iki dakika kavuralım, tuz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
- Makarnayı ilave edelim ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Su kaynayınca kapağını kapatarak ocağın altını kısalım kısık ateşte makarna yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder