13 Temmuz 2022 Çarşamba

Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi

 

Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (İstediğiniz çeşit)
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yeterince tuz

    Kıymalı Makarna (Kendi Suyunda Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya tereyağ koyup, eritelim, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, biraz kavuralım. Rendelenmiş sarımsağı, küçük doğranmış biberi ilave edip, kavuralım.
  • Kıymayı ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim, küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip, bir iki dakika kavuralım, tuz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
  • Makarnayı ilave edelim ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Su kaynayınca kapağını kapatarak ocağın altını kısalım kısık ateşte makarna yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder