25 Temmuz 2022 Pazartesi

Limonlu Revani Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Yarım limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Son olarak un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, limonun kabuğunu rendeleyelim. Tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
  • Orta boy yuvarlak veya kare borcamın tabanını çok az yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
  • Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder