25 Temmuz 2022 Pazartesi

Tel Şehriye Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı ya da margarin

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alalım.Kaynayana kadar ocakta karıştıralım.
  • Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  • Şehriyeleri orta kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
  • İstediğimiz rengi alınca şerbeti ilave edelim.
  • Şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder