Malzemeler
- 2 su bardağı tel şehriye
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı ya da margarin
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alalım.Kaynayana kadar ocakta karıştıralım.
- Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Şehriyeleri orta kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- İstediğimiz rengi alınca şerbeti ilave edelim.
- Şerbetini çekinceye kadar pişirelim.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder