28 Temmuz 2022 Perşembe

Limonlu Rulo Çörek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 250 gram süt
  • 1 adet yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

Kreması için;

  • 3 adet limon suyu ( kabuğunu da rendeliyoruz) #
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Kremaya eklenmek için ;

  • 250 gram guark ( yoksa labne )
  • 3 yemek kaşığı nişasta

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mayalanmaya bırakıyoruz,kreması için limonun kabuklarını rendeleyip içine limon suyu, şeker, nişasta ve yumurtaları tencerenin içine alıp karıştırıyoruz.
  • Orta ateşte pişirip kıvam alınca ocaktan alıyoruz, ayrı bir kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra içine guark ( yoksa labne) ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz,
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz, içine kremamızı sürüp rulo şeklinde sarıyoruz
  • 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, çok lezzetli bir tarif deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder