18 Temmuz 2022 Pazartesi

Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi

 



Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ ve tereyağı
  • İsteğe bağlı pulbiber

    Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamıza yağları alalım, ocağın altını açalım ısınan yağımıza eriştemizi bırakalım ve hafif pembeleşene kadar karıştıralım.
  • Üzerine salçasını, nohudu ve bulgurunu katıp karıştıralım ve suyunu katalım.
  • Tuzunu katıp karıştıralım orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Beş dakika kadar dinlendirelim.
    Lokantada yemiştim çok hoşuma gitmişti
    Doyurucu ve çok lezzetli oldu afiyetler olsun 👌👌🌹🌹🌹
  • Not; kişi sayısı az ise ölçüyü yarıya düşürüp, yağını kendinize göre ayarlayabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder