Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ ve tereyağı
- İsteğe bağlı pulbiber
Lokanta Usulü, Nohutlu, Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza yağları alalım, ocağın altını açalım ısınan yağımıza eriştemizi bırakalım ve hafif pembeleşene kadar karıştıralım.
- Üzerine salçasını, nohudu ve bulgurunu katıp karıştıralım ve suyunu katalım.
- Tuzunu katıp karıştıralım orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Beş dakika kadar dinlendirelim.
Lokantada yemiştim çok hoşuma gitmişti
Doyurucu ve çok lezzetli oldu afiyetler olsun 👌👌🌹🌹🌹
Not; kişi sayısı az ise ölçüyü yarıya düşürüp, yağını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder