Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg madımak
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 50 gram pastırma
- 5 su bardağı + 2 su bardağı sıcak su
Madımak Yemeği (Sivas) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Madımağın köklerini, sararmış yapraklarını ve içerisinden çıkan farklı otları güzelce ayıklayalım.
- Temizlediğimiz madımakları 3-4 defa bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzelim.
- Daha sonra tutam tutam alarak ince ince kıyalım.
- Doğrama işlemi bittikten sonra soğan ve sarımsağı doğrayalım.
- Ardından pastırmayı da çok büyük olmayacak şekilde keselim.
- Tencereye sıvı yağ alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğana pastırmayı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberi ilave ederek salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Doğradığımız madımakları da ilave edelim ve madımakların rengi dönünceye kadar kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
- Yeterince kavrulduktan sonra madımağa yıkanmış bulguru ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
- Son olarak yemeğimize sıcak su ilave ederek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte bulgurlar ve madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz piştikçe koyulaşacaktır. Bu yüzden ara ara karıştırarak kontrol edelim. Eğer gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben sonradan yaklaşık 2 su bardağı daha sıcak su ekledim.
- Ocağı kapattıktan sonra yemeğimizi yaklaşık 10 dakika dinlendirelim. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder