Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını alalım.
- Yumurta akları, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozunu ilave edelim. Mahlep kurabiyelerinize hoş bir koku ve aroma verecektir. Eğer yoksa kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Malzemeleri tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde ileri geri hareket ettirerek rulo şeklini verelim.
- Ardından hamur kesme aparatı veya bir bıçakla dilediğimiz büyüklükte verev şeklinde keselim.
- Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim. Daha sonra susam serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Verev şeklinde 40 adet kurabiye hazırlamış olduk.
- Kurabiyeler fırında pişerken kalan hamura da farklı şekil verelim. Siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Kalan hamurdan da 23 adet kurabiye elde ettim.
- Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- İlk kurabiyeler piştikten sonra 2. tepsiyi fırına vererek 180 derecede yine yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder