27 Temmuz 2022 Çarşamba

Mahlepli Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını alalım.
  • Yumurta akları, sıvı yağ, sirke, toz şeker,  tuz,  mahlep ve kabartma tozunu ilave edelim. Mahlep kurabiyelerinize hoş bir koku ve aroma verecektir. Eğer yoksa kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  • Malzemeleri tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde ileri geri hareket ettirerek rulo şeklini verelim.
  • Ardından hamur kesme aparatı veya bir bıçakla dilediğimiz büyüklükte verev şeklinde keselim.
  • Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim. Daha sonra susam serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Verev şeklinde 40 adet kurabiye hazırlamış olduk.
  • Kurabiyeler fırında pişerken kalan hamura da farklı şekil verelim. Siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Kalan hamurdan da 23 adet kurabiye elde ettim.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • İlk kurabiyeler piştikten sonra 2. tepsiyi fırına vererek 180 derecede yine yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder