Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
- 2 adet orta boy soğan
- 1 büyük kase haşlanmış yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım bağ maydanoz
Sosu için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- Önceden haşlanan yeşil mercimeğin suyu süzülür.
- Uygun bir tavaya küp, küp doğranan soğanlar alınır yeterince sıvı yağla kavrulur soğanlar hafif pembeleşince mercimek, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ilave edip karıştırarak azdaha kavrulur soğumaya bırakılır.
- Sosu için geniş bir kaba 2 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta kırılıp çırpılır.
- Yufkaların her birine aynı şekilde sosu fırça yardımıyla sürülür fotoğraftaki gibi katlanır iç harcından kaşıkla konulur.
- Fotoğraftaki gibi zarf şeklinde kapatılıp kapatılan tarafı alt kısma gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.
- Kalan sostan üzerlerine fırça yardımıyla sürülür.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar kontrollü pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder