11 Temmuz 2022 Pazartesi

Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi

 

Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kadar tavuk but
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1-2 adet rendelenmiş soğan
  • 2-3 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı kadar süt ve tuz
  • Bir kaç tanede çeri domates

    Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk bacaklarındaki kenardaki kemiği kesip atalım (pişme esnasında o kısımdan kirli su çıkıyor ve yemeğin tadını bozuyor) Daha detaylı görmek için instagramdaki bakabilirsiniz.
  • Tavuklarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra baharatlarımızı bir kasede hazırlayıp tavukların üzerine dökelim ve elimizle güzelce yedirelim.
  • Soslanan tavukları en az 1 saat kadar dolapta bekletelim.
  • Tepsiye aldığımız tavukların üzerine çeri domatesleride yerleştirip fırın kağıdını serpip önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
  • Daha sonra kağıdı çıkartıp tavuklar güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder