Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kadar tavuk but
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1-2 adet rendelenmiş soğan
- 2-3 adet rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı kadar süt ve tuz
- Bir kaç tanede çeri domates
Mangal Tadında Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk bacaklarındaki kenardaki kemiği kesip atalım (pişme esnasında o kısımdan kirli su çıkıyor ve yemeğin tadını bozuyor) Daha detaylı görmek için instagramdaki bakabilirsiniz.
- Tavuklarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra baharatlarımızı bir kasede hazırlayıp tavukların üzerine dökelim ve elimizle güzelce yedirelim.
- Soslanan tavukları en az 1 saat kadar dolapta bekletelim.
- Tepsiye aldığımız tavukların üzerine çeri domatesleride yerleştirip fırın kağıdını serpip önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
- Daha sonra kağıdı çıkartıp tavuklar güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder