24 Temmuz 2022 Pazar

Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? Tarifi

 


Malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 3 su bardağı su (et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet bulyon (eklemek tercihe kalmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke (mantarları haşlarken)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (mantarları kavururken)
  • Üstüne arzu edilirse dereotu kıyılarak eklenebilir (ben eklemedim)

    Nasıl Yapılır?

  • Mantarlarınızı bir kaba alınız ve soyunuz. Mantarların tüm soyma aşamalarını resimlerden görebilir mantarlarınızı o şekil de soyabilirsiniz. Soyduğunuz mantarlarınızı şöyle bir sudan geçirin, yıkayın.
  • Su ısıtıcınız ile su kaynatın, kaynayan suyu bir tencereye alın içine yarım limon ve 2 kaşık sirke ekleyin.
  • Yıkanan mantarları da kaynayan suyun içine ekleyin mantarlarınız yumuşayana kadar haşlayın.
  • Mantarlar haşlandı mantarları bir süzgece alın soğusunlar. Mantarlarınız soğudu mantarları bir tabağa doğrayın.
  • Bir tavaya 2 kaşık tereyağı ekleyin, eritin doğramış olduğunuz mantarları da tavaya ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun. Resimlerden kavrulan mantarları görebilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlayacağınız tencere de 2 kaşık tereyağı eritin buna 3 kaşık unu ekleyin ve kavurun.
  • Kavrulmuş ununuza 500 ml sütü ekleyin ve kaynatın…. süt kaynadı şimdi evde var ise süte 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyin yok ise de 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. .
  • Tencereyi 2-3 karıştırın fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın)ekleyin. Çorbanız nerede ise hazır.
  • Baharat olarak kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Arzuya göre bu aşamada 1 adet bulyon ekleyebilirsiniz ama şart da değil tercihinize kalmış.
  • Çorbanızı karıştırarak ağır ateşte üstü göz göz olana kadar pişirin kıvamı çok sulu olmayacak unlu çorbalar çok sulu olmamalı, krema kıvamında olmalı resimlerde göstermeye çalıştım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder