Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı (125 ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı Un
İçine;
- Taze Beyaz Peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yoğurt, yumurta akları, tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Ardından her bir parçayı da 8 parçaya ayıralım. Diğer hamuru da aynı şekilde parçalara ayıralım.
- Ardından her bir parçayı elimizde beze haline getirelim.
- Bezelerimizi elimizle bastırarak hafifçe genişletelim ve orta kısmına çatalla ezdiğimiz beyaz peynirden koyalım.
- Daha sonra hamurumuzu üçgen olacak şekilde kapatarak şekillendirelim. Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz bezeleri birleştirme yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim.
- Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim ve susam-çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen üçgen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder