15 Temmuz 2022 Cuma

Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi

 

Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı (125 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı Un

İçine;

  • Taze Beyaz Peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Mayasız Üçgen Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yoğurt, yumurta akları, tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Ardından her bir parçayı da 8 parçaya ayıralım. Diğer hamuru da aynı şekilde parçalara ayıralım.
  • Ardından her bir parçayı elimizde beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi elimizle bastırarak hafifçe genişletelim ve orta kısmına çatalla ezdiğimiz beyaz peynirden koyalım.
  • Daha sonra hamurumuzu üçgen olacak şekilde kapatarak şekillendirelim. Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz bezeleri birleştirme yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim.
  • Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim ve susam-çörekotu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen üçgen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder