Medovik Ballı Rus Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram bal
- 180 gram şeker
- 1 çimdik tuz
- 50 gram tereyağı
- 5 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1,5 tatlı kaşığı vanilya özü veya 2 paket vanilin
- 750-800 gram un
Krema için;
- 800 gram ekşi krema veya labne + 100 gram kaplama için300 gram sıvı krema
- 50 gram pudra şekeri
- 35 gram bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü veya vanilin
- Dekor için karamel sosu (Hazır)
Medovik Ballı Rus Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balı, şeker ve tereyağı ile küçük bir tencerede eritin ve kısaca kaynatın. Ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın.
- Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tuz ve vanilyayı ekleyin. Çırpmaya devam edin ve bal-tereyağı karışımını ince bir akışta dökün.
- 750 gram unu karbonat ile karıştırın ve yoğurun. Hamur hala çok yapışkansa, biraz daha un ekleyin. Hamur, mayalı hamura benzer şekilde yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır.
- Fırını 160 derece fanlı ayarsa ısıtın. Hamurun her biri 100 gram olacak şekilde yaklaşık 12 parçaya bölün ve biraz un serpilmiş yağlı kağıt üzerinde ince açın.
- 2 beze bir tepsiye sığacak şekilde yerleştirip 18 cm’lik bir daire kesin. Alternatif olarak, bir tabak ve bıçakla kesin. Kalan hamuru pişirme kağıdına bırakın.
- Hamurları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 7-9 dakika kurabiyeye yakın (çok koyu olmayacak şekilde) pişirin. Ardından tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Üst üste koymayın.
- Soğuduktan sonra fazla kek hamurunu kırın ve ufalayın. Hamurlar pişerken biraz kabardığı için soğuduktan sonra tekrar eşit bir şekilde aynı santimde kesin.
- Krema için; sıvı kremayı çırpın. Ekşi kremayı, balı, vanilya ve pudra şekeri ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Yavaşça kremaya ekleyip karıştırın.
- İlk kek tabanını bir kek tabağına yerleştirin ve çember varsa etrafına yerleştirin. Tabanına 2,5 yemek kaşığı krema sürün. İkinci keki koyun.
- Krema ve kekler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Arada eliniz ile hafif bastırarak düzeltin ve aşağı itin. Böylece pasta mümkün olduğunca düz olur. Kalan krema varsa pastanın kenarlarına da sürülebilir.
- Pastayı birkaç saat, tercihen gece boyunca soğutun. Ertesi gün pastayı çemberden çıkarın. Kenarı düzeltin. Ekşi krema ile boşlukları doldurun.
- Ufalanmış keki kenarlara kadar bastırın. Karamel sosu ile süsleyin. Yemeye hazır olana kadar soğutun. Kesmeden önce yaklaşık 30-40 dakika oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder