12 Temmuz 2022 Salı

Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi

 

Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 lire ılık süt
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 200 gram göğermiş lor peyniri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Meşhur Bayburt Lorlu Gugulu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına ılık süt, maya, toz şekeri koyup, karıştırıp, mayanın aktifleşmesini sağlıyoruz.
  • Ardından tereyağı, sıvı yağı küçük doğradığımız göğermiş lor peyniri ve tuzu ekleyip, karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ekleyerek özlü bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıyoruz. Merdaneyle biraz büyütüp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla birkaç yerinden deliyoruz kabarmaması için.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz ve servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere teşekkür ederim. Afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder