Mor Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ mor reyhan
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 litre kaynar su
Mor Reyhan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mor reyhanları kalın olan saplarını ayıklayıp iyice yıkayıp süzelim.
- İki litrelik sürahiye reyhan lari koyalım.
- Üzerine şeker, limon tuzu ve kaynar suyu ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- Tamamen mor rengini verdiği zaman reyhanları surahiden çıkaralım. 15 dk yeterli olur.
- Reyhan suda fazla kalırsa acı tat bırakır içine.
- O yüzden zamanında içinden çıkarmak gerekir.
- Dileyen içine karanfil ve çubuk tarçın ekleyebilir. Ben reyhanin tadını tamamen almak için kullanmadım. Ayrıca kahvenin yanına çok yakıştırıyorum yumuşak bir içimi var. Denemenizi tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder