19 Temmuz 2022 Salı

Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi

 




Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısı)
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı silme toz tarçın
  • 50 gram tereyağı oda ısısı (Hamura sürülecek)

Peynir sos için;

  • 150 gram labne peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri

    Tarçınlı Rulo Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için malzemeleri kaba koyup yoğuralım yumuşak ele yapışmayan hamur olacak üzerini streçleyip, 1 saat mayalandıralım.
  • Hafif unla dikdörgen şeklinde hamuru açalım üzerine yumuşamış tereyağ sürelim ayrı kaba toz tarçını ve şekeri karıştıralım, sürdüğümüz tereyağının üzerlerine serpelim, rulo şekli verelim.
  • Hamuru ve bıçakla 2 parmak kalınlığında keselim kare borcama yağlı kağıt serilmiş kaba dizelim. Üzerini bez örtüp 15 dk dinlendirelim.
  • Daha sonrada 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım üzerini kapatmıyoruz.
  • Ardından kaba labneyi ve pudra şekeri koyup, iyice çırpalım çöreğin üzerlerine fırça yardımıyla sürelim 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder