19 Temmuz 2022 Salı

Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi (Eti marka)
  • 1 paket sıvı kutu krema
  • 160 gram sütlü çikolata
  • 100 gram damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık
  • Üzeri için;

    • 2 yemek kaşığı dolusu (Paket toz çikolata sosu)
    • 1 su bardağı süt

    Süslemek ve rendelemek için;

    • Çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Kutu kremayı tencereye alıp, kıvam alıncaya kadar ısıtıyoruz. Akışkan bir hale gelince içine 160 gram parçalanmış sütlü çikolataları atıyoruz. Hızlı hızlı karıştırıyoruz.
    • Bisküvileri çok parçalamayacak şekilde kırıyoruz.
    • Hazırladığımız çikolatalı kremayı bisküvilerin üzerine döküp spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
    • Sonra kırılmış fındıkları ve damla çikolatayı döküp tekrar karıştırıyoruz.
    • Sonra streç filmi tezgaha açıyoruz ve harcımızı döküyoruz streç filme.
    • Sonra güzelce kapatıp kalın bir salam gibi yuvarlıyoruz.
    • Buzluğumuza atıp 1 buçuk saat bekletiyoruz.
    • Daha sonra çıkartıp streç filmi çıkarıyoruz sunum yapacak tabağa alıp iki kenar kısmını kesip, çıkarıyoruz.
    • Sonra çikolata sosunu 1 su bardağı süt ile pişiriyoruz. Üzerine döküp üzerini süslüyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder