Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi (Eti marka)
- 1 paket sıvı kutu krema
- 160 gram sütlü çikolata
- 100 gram damla çikolata
- 1 çay bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı dolusu (Paket toz çikolata sosu)
- 1 su bardağı süt
- Çikolata
Nasıl Yapılır?
- Kutu kremayı tencereye alıp, kıvam alıncaya kadar ısıtıyoruz. Akışkan bir hale gelince içine 160 gram parçalanmış sütlü çikolataları atıyoruz. Hızlı hızlı karıştırıyoruz.
- Bisküvileri çok parçalamayacak şekilde kırıyoruz.
- Hazırladığımız çikolatalı kremayı bisküvilerin üzerine döküp spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra kırılmış fındıkları ve damla çikolatayı döküp tekrar karıştırıyoruz.
- Sonra streç filmi tezgaha açıyoruz ve harcımızı döküyoruz streç filme.
- Sonra güzelce kapatıp kalın bir salam gibi yuvarlıyoruz.
- Buzluğumuza atıp 1 buçuk saat bekletiyoruz.
- Daha sonra çıkartıp streç filmi çıkarıyoruz sunum yapacak tabağa alıp iki kenar kısmını kesip, çıkarıyoruz.
- Sonra çikolata sosunu 1 su bardağı süt ile pişiriyoruz. Üzerine döküp üzerini süslüyoruz.
Üzeri için;
Süslemek ve rendelemek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder