19 Temmuz 2022 Salı

Tavuk Şiş Tarifi

 

Malzemeler

  • 400-450 gram tavuk göğsü (But yada tavuk pirzola da kullanabilirsiniz)
  • 7-8 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için

  • Yeterince sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Galeta unu hariç bütün malzemeleri robottan geçirin kıvamına göre galeta unu ilave edip, tekrar robot tan geçirin yada elinizle güzelce yoğurun.
  • Üzerini örtüp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin kendini çeksin şekil vermesi daha kolay olur.
  • Elinizi yağlayıp dinlenmiş olan harçtan parçalar koparıp, şişlere dizin, parmak uçlarınızla şekil verin.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırın şişleri tavaya dizin ocağın altını kısıp, kısık ateşte önlü arkalı kızartın.
  • Pişen şişlerinizi isterseniz şişlerle isterseniz şişlerden çıkartıp, istediğiniz şekilde lavaş salata yada bulgur pilavı eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not: İsteğinize bağlı olarak tavuk harcından yuvarlak köfteler de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder