Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz içi
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
Ganajı için
- 200 gram bitter çikolata
- 200 ml krema
Nasıl Yapılır?
- Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz ocakta eritip uygun bir kaba alıyoruz süt şeker kakao ekleyip güzelce karıştırıp sos haline getiriyoruz.
- Bisküvileri dört parçaya ayırıyoruz geniş bir kaba alıyoruz hazırlamış olduğumuz sosu ceviz içini bisküvi ye ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra kalıbın içine döküp bastırarak yayıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.
- Muhallebisi için bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz ocakta yumuşayıncaya kadar karıştıyoruz .
- Kaynayıp göz göz olunca mozaik pastamızın üzerine döküp tekrar buzdolabına kaldırıyoruz ganajı için kremayı uygun bir kaba alıyoruz.
- Ocakta kaynatıp kenara alıyoruz.
- Daha sonra çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
- 3-4 dk dinlendirdikten sonra pastamızın en üstüne döküp buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder