Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur (400 ml)
- 3, 5 su bardağı sıcak su
- 2-3 adet iri tavuk budu
- 2 adet paprika biberi yeşil ve kırmızı (ya da normal biber)
- 2 adet soğan
- 2 adet iri domates
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz,
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 50 gram tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle işe tavuk butlarını haşlayarak başlıyoruz suyunu pilav için ayırıp etleri didikliyoruz.
- Diğer taraftan domates🍅 soğan ve paprika 🌶biberlerini doğruyoruz. Hazırlık işlemi bittikten sonra, tenceremize zeytin yağını alıp önce soğan daha sonra biberleri soteliyoruz.
- Üzerine tereyağı ve salçaları ekleyip onu da birazcık kavurup baharat ve tavuğumuzun suyunu ekliyoruz.
- Bulgurumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ilave ve didiklenmiş tavuk etlerini de ilave edip ağzını kapatıyor kısık ateşte pişiriyoruz. (dileyen kıvamına göre biraz daha su ekleyebilir) Dilerseniz suyun bir kısmını normal su bir kısmını tavuk suyu olarak ya da tamamen tavuk suyu ya da tamamını normal su ile de hazırlayabilirsiniz.
- Pilavımız piştikten sonra 20 dakika dinlendirip servis edebiliriz. YAPMASI ÇOK PRATİK SONUÇ HARİKA.
Afiyet olsun.
Not: Dileyen içerisine doğranmış minik küp patates eklemesi de yapabilir fakat salça kavrulduktan sonra su ile birlikte biraz pişirilmesi gerekir daha sonra bulgur ve tavuk eklenmesi yapılıp beraber pişirilir ,ben böylede yapıyorum tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder