20 Temmuz 2022 Çarşamba

Mükemmel Hünkar Beğendi Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su (Kontrollü)
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi için;

  • 5 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Önce etlerimizi kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz.
  • Sonra tenceremize etimizi alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Eğer etlerinizi tam pişmiş yumuşak olarak seviyorsanız etlerinizi önce haşlayın sonra tencerede tekrar pişirin).
  • Etler piştikten sonra küp küp doğradığımız soğanları ilave edip 1-2 tur karıştırdıktan sonra biberleri ilave edip birazda onunla beraber karıştırıyoruz.
  • Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleride ilave edip, salçasını tuzunu ve karabiberinide ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sonra suyunuda ilave edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Etimiz pişerken patlıcanlarımızı közlüyoruz isterseniz ocakta isterseniz biraz yağlayıp fırında közleyebilirsiniz.
  • Patlıcanlarımızıda közledikten sonra ezerek doğruyoruz çok küçük ince ince olacak şekilde.
  • Sonra tenceremize tereyağımızı alıp erittikten sonra ununu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra patlıcanları ve tuzunuda ilave edip eze eze karıştırıyoruz.
  • Sütünüde yavaş yavaş ilave edip karıştırarak beğendimizide hazır ediyoruz.
  • Etler pişince alta beğendi üstünede etten koyup, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not: Enfess bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder