Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-1,5 su bardağı sıcak su (Kontrollü)
- Tuz
- Karabiber
Beğendi için;
- 5 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı süt
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Önce etlerimizi kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz.
- Sonra tenceremize etimizi alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Eğer etlerinizi tam pişmiş yumuşak olarak seviyorsanız etlerinizi önce haşlayın sonra tencerede tekrar pişirin).
- Etler piştikten sonra küp küp doğradığımız soğanları ilave edip 1-2 tur karıştırdıktan sonra biberleri ilave edip birazda onunla beraber karıştırıyoruz.
- Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleride ilave edip, salçasını tuzunu ve karabiberinide ilave edip karıştırıyoruz.
- Sonra suyunuda ilave edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Etimiz pişerken patlıcanlarımızı közlüyoruz isterseniz ocakta isterseniz biraz yağlayıp fırında közleyebilirsiniz.
- Patlıcanlarımızıda közledikten sonra ezerek doğruyoruz çok küçük ince ince olacak şekilde.
- Sonra tenceremize tereyağımızı alıp erittikten sonra ununu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra patlıcanları ve tuzunuda ilave edip eze eze karıştırıyoruz.
- Sütünüde yavaş yavaş ilave edip karıştırarak beğendimizide hazır ediyoruz.
- Etler pişince alta beğendi üstünede etten koyup, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: Enfess bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder