21 Temmuz 2022 Perşembe

Kahvaltılık Krep Börek Tarifi

 

Malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

️️️İç malzemeleri için:

  • 1 paket marmara dilim sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Biraz tuz,pul biber ve kekik
  • Yeterince kaşar

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir kaba yumurta alınır.
  • Tel çırpısıyla güzelce çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ, süt ve tuz eklenir ve tekrar çırpılır.
  • En son un eklenir güzel pürüzsüz bir karışım elde edilir.
  • İç malzemeleri hazırlayıp önce biberleri sonra sucuğu ekleyip az soteleyin ve kenara alın.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve ısıtın ben yağ eklemedim ama yapışır diye düşünüyorsanız 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ̆ ekleyebilirsiniz her hamuru döktünüzde.
  • Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün tavayı çevirerek,heryerini eşit kaplayacak şekilde yayın.
  • Hamurun her iki tarafı pişirin.
  • Hazırladığımız kreplerin ortasına kaşar ve iç harçtan koyarak katlayalım.
  • Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Ben 6 adet krep elde ettim.
  • Tavayı hafifçe yağlayın.
  • Ardından kızan tavaya katladığımız börekleri alalım ve iki tarafını da kızartalım.
  • Kızaran krep börekler servise hazır. Sıcak sıcak servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder