Malzemeler
- 2 kg karpuz
- 1 kg kavun
- 2 tane şeftali
- 2 tane erik
- 1 tane nektarin
- 4 tane limon
- 4 yemek kaşığı süzme bal
- 2 lt su
- 1 çubuk tarçın
- 4-5 tane karanfil
Nasıl Yapılır?
- Kavun, karpuz ve limonlar soyulup küp küp doğranır.
- Diğer tüm meyveler yıkanıp çekirdekleri çıkarılır ve doğrandıktan sonra bütün malzemeleri bal ile beraber robottan geçirip, derin bir kapa alın üzerine 2 litre suyu döküp 2 saat bekletin.
- Bekletilen meyve suyunu süzgeçten geçirin sürahiye alın.
- İsteğe bağlı içerisine tarçın karanfil ve nane yaprakları atın bir kaç saat bekledikten sonra soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder