Muz Pudingli (toz) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket toz puding (Muzlu kullandım)
- 2.5 su bardağı nişasta (Turu farketmez)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı kurabiyelerin üzerine;
- Pudra şekeri
Muz Pudingli (toz) Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereğinin üstüne sıvı yağ ve yumurta eklenir.
- Biraz yoğurduktan sonra nişasta, toz puding, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
- İyice yoğurulan hamur istenilen büyüklükte parçalara ayrılarak fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 15-20 dakika pişirilir.
- Üstünün kızarmamasına dikkat edelim.
- Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Not: Ben muzlu puding kullandım. Siz dilediğiniz pudingle yapabilirsiniz. Benim favorim muzlu :).
Dilerseniz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. Daha önce çok tarif denedim kurabiye harcına da şeker koyma ihtiyacı oluyordu ancak bu tarifte ve fotoğrafta gördüğünüz marka toz pudingi kullandığınız zaman ekstra şeker ihtiyacı olmayacaktır. Nişastayı hamurunuzun kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz. Ben kurabiyelerimin bir kısmını arkadaşıma hediye edeceğim. Belki fikir olur diye fotoğraflara ekledim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder