16 Temmuz 2022 Cumartesi

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püresi için:

  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 350 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Püresi için patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız patatesleri uygun bir tencereye aktaralım ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  • Patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
  • Patateslerin üzerine tereyağı,  süt,  karabiber ve  tuzu ekledikten sonra patatesleri ezerek püre haline getirelim.
  • Daha sonra hazırladığımız püreyi bir borcama veya bir fırın tepsisine aktaralım.
  • Bir spatula yardımıyla patatesleri kabın tamamına yayalım ve üzerini güzelce düzenleyelim.
  • Tavuk sote için tavuk göğsünü küp küp doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağ alalım.
  • Doğranmış kuru soğan, sivri biber vekırmızı kapya biberi ekleyelim, karıştırarak soğanları ve biberleri pişirmeye başlayalım.
  • Soğan ve biberler yumuşamaya başladıktan sonra göğüs etini ilave edelim.
  • Güzelce karıştırarak tüm malzemeyi kavurmaya devam edelim.
  • Tavuklarda kavrulup suyunu çekmeye başladığında domates, domates salçası, pul biber,  karabiber ve tuzu ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  • Birkaç dakika daha kavurduğumuz tavuk soteyi patates püresinin üzerine aktaralım.
  • Soteyi patates püresinin her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Son olarak üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Püreli tavuk sotemiz artık fırına girmeye hazır. Önceden 170 derece ısıttığımız fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran patates püreli tavuk sotemiz artık servise hazır.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder