Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Ardından peynirlerimizi, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım elimizle bastırarak azcık genişletelim.
- Sonra merdane ile biraz daha açalım.
- Ardından bıçak ile 8 parçaya ayıralım.
- Diğer hamurumuza da aynı işlemi uygulayalım ve kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişirelim.
- Ben 16 adet pişi çıkardım.
- Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder