25 Temmuz 2022 Pazartesi

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

Pirinci ıslatmak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içerisine alalım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzerini geçecek kadar Ilık suyu ekledikten sonra pirinçleri yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pirinçleri birkaç defa iyice nişastasından arınıncaya kadar yıkayalım.
  • Diğer taraftan tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.
  • Yağ ısındıktan sonra yarım çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim.
  • Şehriyeler kızarıncaya kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Şehriyelerin rengi yeterince koyulaştığında suyu süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edelim.
  • Birkaç dakika şehriyelerle pirinçleri birlikte kavuralım.
  • Bu aşamada üzerlerine 50 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı tavuk suyu ve 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine bir kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Nazikçe karıştırdığımız tel şehriyeli pirinç pilavımız artık servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder