Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 50 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
- 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)
Pirinci ıslatmak için;
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içerisine alalım.
- 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzerini geçecek kadar Ilık suyu ekledikten sonra pirinçleri yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pirinçleri birkaç defa iyice nişastasından arınıncaya kadar yıkayalım.
- Diğer taraftan tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.
- Yağ ısındıktan sonra yarım çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim.
- Şehriyeler kızarıncaya kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
- Şehriyelerin rengi yeterince koyulaştığında suyu süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edelim.
- Birkaç dakika şehriyelerle pirinçleri birlikte kavuralım.
- Bu aşamada üzerlerine 50 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı tavuk suyu ve 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
- Üzerine bir kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Nazikçe karıştırdığımız tel şehriyeli pirinç pilavımız artık servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder