Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı galeta unu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyuyoruz ortadan ikiye kesiyoruz iki kahvaltılık bıçağın arasına alıp, bir birinden ayrılmayacak 5-6 dilim olacak şekilde dilimliyoruz daha sonra tuzlu suda 15dk bekliyoruz.
- Köftesi için; Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirip, kıymamıza ilave ediyoruz geri kalan malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuruyoruz.
- Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, patlıcanların arasını doldurup borcama yerleştiriyoruz salça tuz su ve zeytinyağı güzelce karıştırıyoruz köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
- 200 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder