15 Temmuz 2022 Cuma

Karpuzlu Lokum Tarifi

 

Karpuzlu Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim karpuz
  • 1 su bardağı karpuz suyu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Bulamak için ;

  • Hindistan cevizi

    Karpuzlu Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzu dilimleyip patates eziciciyle edelim, suyunu süzüp tencereye alalım.
  • Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alalım .
  • Kaynayınca kadar sürekli karıştırın .
  • Ocağına altını biraz kısıp 5-6 dakikada pişirelim karıştırmaya devam .
  • İyice koyulaşınca tereyağını ilave edelim, bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Karışımı dikdörtgen bir kabın içerisine alalım ,yarım saat buzlukta dinlendirelim.
  • Sonrasında küçük parçalara bölüp hindistan cevizine bulayıp servis edelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder