Malzemeler
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri (çay bardağıniz büyükse biraz eksik kulenin)
- 2adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım şekeri ve suyu kaynatalım.
- Hamuru için; yoğurma kabına ayçiçek yağı, vanilya ve yumurtayı alarak çırpalım.
- Ardından üzene pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- İrmik ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
- Hamur kıvam almaya başlayınca elimizle yuvarlayıp, şekil verelim.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra üzerine şerbetini ekleyelim veee hazır deneyenlere
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder