22 Temmuz 2022 Cuma

Dağılmayan İçli Köfte (Haşlama) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 kase irmik
  • 1 adet yumurta
  • Sıcak su
  • Tuz

İç harcı için;

  • 300 gram yağlı kıyma
  • 2 büyük kuru soğan
  • Sıvı yağ yada iç yağı
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı sos
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Kızgın tavamıza yağı ve kıymayı koyup, karıştıralım. Hafif pişince yemeklik doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip karıştıralım, kıyma kavrulunca içine salçaları ve baharatları ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Maydanozu ince doğrayıp kıymaya ekleyelim ve karıştıralım, daha sonra iç harcın soğuması için biraz bekleyelim.
  • Köftelik bulguru, irmiği ve tuzu karıştırıp üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatalım. Yumuşayan ve soğuyan bulgura yumurtamızı ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yoğurulan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıp elimizle yuvarlayalım ve ortasını ince bir şekilde açalım (Ara ara elimizi suyla ıslatıp hamurun elimize yapışmasını, daha düzgün şekiller çıkarmamızı sağlayabiliriz)
  • Ortasına kıymalı harçtan koyup, kapatıp bir tepsiye dizelim.
  • Tencerede kaynayan tuzlu suya hazırladığımız içli köfteleri koyup köfteler su yüzeyine çıkıncaya kadar kaynatalım. Daha sonra bir kevgir yardımıyla köfteleri sudan çıkaralım.
  • Servis sırasında isteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder