Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 kase irmik
- 1 adet yumurta
- Sıcak su
- Tuz
İç harcı için;
- 300 gram yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- Sıvı yağ yada iç yağı
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
Üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt
- Salçalı sos
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Kızgın tavamıza yağı ve kıymayı koyup, karıştıralım. Hafif pişince yemeklik doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip karıştıralım, kıyma kavrulunca içine salçaları ve baharatları ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Maydanozu ince doğrayıp kıymaya ekleyelim ve karıştıralım, daha sonra iç harcın soğuması için biraz bekleyelim.
- Köftelik bulguru, irmiği ve tuzu karıştırıp üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatalım. Yumuşayan ve soğuyan bulgura yumurtamızı ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yoğurulan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıp elimizle yuvarlayalım ve ortasını ince bir şekilde açalım (Ara ara elimizi suyla ıslatıp hamurun elimize yapışmasını, daha düzgün şekiller çıkarmamızı sağlayabiliriz)
- Ortasına kıymalı harçtan koyup, kapatıp bir tepsiye dizelim.
- Tencerede kaynayan tuzlu suya hazırladığımız içli köfteleri koyup köfteler su yüzeyine çıkıncaya kadar kaynatalım. Daha sonra bir kevgir yardımıyla köfteleri sudan çıkaralım.
- Servis sırasında isteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder