17 Temmuz 2022 Pazar

Pufuduk Poğaça Tarifi

 

Pufuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Kıyma

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Pufuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve yoğuralım, 10 dakika yoğurup güzel bir kıvam alınca kulak memesi kıvamında makinadan alıp üzerine folyo ile kapatıp 1.5 saat dinlendirin.
  • Mayası gelince alıp, bezeler olacak şekilde bölün 20-25 adet çıkar.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin, 30 dakika mayası gelene kadar bekleyin ve üzerine içine az sıvı yağ koyduğumuz yumurta sarısı sürüp, susamla zenginleştirin ve 10 dakika bekleyin.
  • 185 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder