26 Temmuz 2022 Salı

Raffaello Tarifi

 

Malzemeler

( bardak ölçüm 220 ml)

  • 3 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 600 gram krema3 paket krema sertleştirici
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1000 gram mascarpone
  • 12-15 tane raffaello
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kremayı krema sertleştirici ilave edin ve yüksek ayarda krema kar haline gelene kadar çırpın.
  • Ardından şeker, mascarpone ve ufalanmış raffaello yu ekleyin dikkatli şekilde karıştırın.
  • Kullanmış olduğum kalıbın ebatı 32 × 22. Kedidili bisküvileri süte batırıp çıkarın ve kalıba yerleştirin.
  • Üzerine kremanın yarısını dökün ve düzeltin.
  • Üzerine bir kat daha süte batırılmış kedi dili bisküvisi sıralayın ve en son geri kalan kremayı üzerine boşaltın ve düzeltin.
  • Mümkünse 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  • Ardından üzerine 5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi serpiştirin.
  • Servis yaparken üzerlerine birer tane raffaello koyup sunabilirsiniz. Afiyet olsun🥰Not: küçük kalıp kullanırsanız malzemenin yarısı yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder