20 Temmuz 2022 Çarşamba

Sade Bezelye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 kg bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet küçük soğan
  • 3 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak taze bezelyelerimizi kabuklarından ayıralım. Ben 1,5 kg bezelyeden 650g kadar iç elde ettim.
  • Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım ve doğradığımız soğanları da ekleyerek kavuralım.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ilave edelim ve karıştırarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Bezelyeyi de ekleyelim ve karıştıralım.
  • Bezelyelerimiz kavrulduktan sonra üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
  • Sıcak suyu ilave edelim ve tencerenin kapağını hafif aralıklı olarak kapatıp bezelyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  • Bezelyelerimiz yumuşayıp ezilecek kıvama geldiklerinde ocaktan alalım, bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder