Malzemeler
- 1.5 kg bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet küçük soğan
- 3 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak taze bezelyelerimizi kabuklarından ayıralım. Ben 1,5 kg bezelyeden 650g kadar iç elde ettim.
- Soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım ve doğradığımız soğanları da ekleyerek kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ilave edelim ve karıştırarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Bezelyeyi de ekleyelim ve karıştıralım.
- Bezelyelerimiz kavrulduktan sonra üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım.
- Sıcak suyu ilave edelim ve tencerenin kapağını hafif aralıklı olarak kapatıp bezelyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Bezelyelerimiz yumuşayıp ezilecek kıvama geldiklerinde ocaktan alalım, bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder