Malzemeler
- 100 gram yumuşak margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket k.tozu
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı zencefil (silme)
- 1 kase yaban mersini
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 limonun suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumuşamış margarin ve şekeri krema gibi olana dek çırpalım.
- Teker teker yumurtaları ekleyip çırpalım.
- Sütü,limon suyunu,limon kabuğu rendesini ,vanilin ve zencefili ilave edip tekrar çırpalım.
- Un ve k. Tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim kekin kıvamı boza şeklinde olmalı.
- Son olarak yaban mersinlerini bir yemek kaşığı un ile karıştırıp kek karışına ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Yağlanıp unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
- Kürdan testi yaparak piştiğinden anlayabilirsiniz.
- Üzerinin sosu için pudra şekeri ve limon suyu iyice karıştırılır akıcı bir kıvamı olmalı.
- Kek tamamen soğuduktan sonra sosu dökülür ver servis edilir.
- İsterseniz sos yerine sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden
Sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder