20 Temmuz 2022 Çarşamba

Yaban Mersinli Limonlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket k.tozu
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı zencefil (silme)
  • 1 kase yaban mersini
  • Sosu için;

    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 limonun suyu

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle yumuşamış margarin ve şekeri krema gibi olana dek çırpalım.
    • Teker teker yumurtaları ekleyip çırpalım.
    • Sütü,limon suyunu,limon kabuğu rendesini ,vanilin ve zencefili ilave edip tekrar çırpalım.
    • Un ve k. Tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim kekin kıvamı boza şeklinde olmalı.
    • Son olarak yaban mersinlerini bir yemek kaşığı un ile karıştırıp kek karışına ekleyip spatula ile karıştıralım.
    • Yağlanıp unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
    • Kürdan testi yaparak piştiğinden anlayabilirsiniz.
    • Üzerinin sosu için pudra şekeri ve limon suyu iyice karıştırılır akıcı bir kıvamı olmalı.
    • Kek tamamen soğuduktan sonra sosu dökülür ver servis edilir.
    • İsterseniz sos yerine sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder