17 Temmuz 2022 Pazar

Şakşuka Nasıl Yapılır?

 

Şakşuka Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanların acısını almak için)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yarım demet maydanoz

    Şakşuka Nasıl Yapılır?

  • Şakşuka tarifi için öncelikle patlıcanları alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları bir kap içerisine alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  • Son olarak tuz da ekleyerek bu şekilde acısının çıkması için 15 dakika kadar bekletelim.
  • Biberlerimizi yıkayarak temizleyelim. Dörde bölerek küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanımızı da yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Patlıcanlarımızı tuzlu sudan alalım ve kağıt havlu ile güzelce kurulayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra kuruladığımız patlıcanları alalım ve kızartalım.
  • Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Sosu için tavaya sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Ardından biberleri ekleyelim ve bir kaç dakika birlikte kavuralım.
  • Domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar pişirelim.
  • Salça, toz şeker, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştıralım.
  • Bir kaç dakika kaynayarak suyunu çekmeye başlayan sosumuz hazır.
  • Kızarttığımız patlıcanları sosun üzerine alalım ve karıştıralım.
  • Hazır olan şakşukamızı servis tabağına alarak üzerine kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder